Projekt : UNICORE – napredna tehnologija za izradu transformatorskih jezgri

Ovaj projekt financira Europska unija.

CILJEVI I PLAN AKTIVNOSTI

Napredna tehnologija za proizvodnju jezgri transformatora osigurat će povećanje konkurentnosti tvrtke Elektrosklop d.o.o. kroz uvođenje najnovije tehnologije, tj. stroja za proizvodnju transformatorskih jezgri. Nabavom stroja tvrtka će povećati asortiman svojih proizvoda kao i mogućnost brže i kvalitetnije proizvodnje jezgri transformatora.

Dodatno, projektom će se nabaviti dio opreme za laboratorij koji je neophodan za testiranje kvalitete samih proizvoda, a kako bi laboratorij mogao obavljati sva neophodna testiranja, projekt osigurava i certificiranje(akreditacija) samog laboratorija. Na ovaj način projektom se zatvara cijeli proizvodni krug unutar same tvrtke te osigurava izdavanje i provjera sukladnosti samih proizvoda sa propisanim tehničkim standardima neophodnim za plasiranje proizvoda na domaće, a posebice međunarodno tržište.

U konačnici, smanjit će se vanjski troškovi usluge certificiranja proizvoda koji će se uvođenjem akreditacije moći obavljati unutar same tvrtke, a nabava nove opreme/stroja osigurat će povećanje asortimana proizvoda (do 20%), povećanje izvoza (5%), smanjenje otpadnog materijala u procesu proizvodnje (10%), povećanje energetske efikasnosti (5%) i smanjenje potrošnje energije (3%). Dodatno, projektom će se proizvesti kvalitetniji i energetski efikasniji transformatori što će dodatno biti promovirano projektom. Očekuje se povećanje prihoda za 10%.


VRIJEDNOST PROJEKTA I RAZDOBLJE PROVEDBE PROJEKTA

Ukupna vrijednost projekta „UNICORE“ iznosi: 271.058, 67 €.
Od tog iznosa Europska unija sufinancira 74 % projekta , što iznosi : 199.987, 09 €, dok tvrtka „ELEKTROSKLOP d.o.o“ sudjeluje u financiranju projekta sa : 71.071,58 €.
Početak trajanja provedbe projekta je 19.06.2013. a završetak 19.06.2014.

Za više informacija o projektima Europske unije pročitajte na:
www.strukturnifondovi.hr
www.safu.hr
www.minpo.hr
www.mrrfeu.hr